NetZeRoCities – Centrul National de Competente
-

NetZeRoCities – Centrul National de Competente

Suntem incantati sa facem parte din acest proiect de cercetare, care are ca misiune crearea unui ghid de tranzitie catre neutralitatea climatica a oraselor.
 
65% din toata energia produsa pe plan mondial este consumata in orase și 70% din emisiile de dioxid de carbon sunt produse in ele. Neutralitatea climatica a oraselor este cu siguranta o tinta extrem de dificila, dar vedem in ultimii ani ca tranzitia energetica a fost accelerata de contextul global. Scopul centrului de competenta este de a ajuta orasele sa navigheze aceasta tranzitie.
 
Este o experienta noua pentru noi, dar intotdeauna ne-au placut provocarile. Noi vom contribui in special pe capitolul de Energie sustenabila, unde alaturi de partenerii implicati vom explora noi tehnologii si solutii de management pentru centrale fotovoltaice.
 
NetZeroCities – Centrul National de Competente si solutii pentru dezvoltarea oraselor inteligente neutre climatic

 

 
📢 Demararea Proiectului „𝐍𝐞𝐭𝐙𝐞𝐑𝐨𝐂𝐢𝐭𝐢𝐞𝐬 – 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐞 𝐬̦𝐢 𝐬𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐧𝐞𝐮𝐭𝐫𝐞 𝐜𝐥𝐢𝐦𝐚𝐭𝐢𝐜” și crearea Centrului Național de Competențe pentru Orașele Inteligente ale viitorului, Neutre Climatic.

🏙️ Centrul de excelență derulează cinci proiecte componente de 𝐜𝐞𝐫𝐜𝐞𝐭𝐚𝐫𝐞-𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞-𝐢𝐧𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞 pe direcțiile:

▪ Sisteme de guvernanță pentru orașe inteligente neutre climatic;
▪ Energie sustenabilă și mediul înconjurător;
▪ Clădiri inteligente și sustenabile;
▪ Infrastructură și mecanisme de mobilitate inteligentă pentru neutralitatea climatică;
▪ Smart Campus.

🗣 Pilotarea și testarea soluțiilor vor fi realizate într-un 𝐒𝐦𝐚𝐫𝐭 𝐂𝐚𝐦𝐩𝐮𝐬 al Universității POLITEHNICA din București, dar și la nivelul tuturor partenerilor din București, Cluj-Napoca, Iași, Suceava și Baia Mare.

🔰 Consorțiul care coordonează NetZeRoCities este format din Universitatea POLITEHNICA din București, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică ICI București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Holisun SRL, Beia Cercetare SRL, Datacor SRL, Inteligent Convergent Solutions SRL, SC Building Technology Group R SRL, Orange România SA și Robert Bosch SRL.

▶ Proiectul NetZeRoCities are un buget total de 6 milioane de euro, din care 4.7 milioane sunt obținute din PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!, componenta 9 – Suport pentru Sectorul Privat Cercetare Dezvoltare Inovare.

🌐 Accesează linkul pentru a afla mai multe detalii: http://netzerocities.upb.ro/
Related Posts