Comunitate

Credem că, prin tot ceea ce facem, putem avea un impact pozitiv în comunitate.

Direcțiile spre care sunt orientate acțiunile noastre de responsabilitate socială sunt: natură, sănătate și sport. Este important pentru noi să protejăm mediul înconjurător și ne dorim ca acest lucru să se reflecte cât mai mult și în felul în care ne desfășurăm activitatea.

Natură
Protejăm natura și contribuim la un viitor sustenabil pentru mediu.
Sănătate
Punem pe primul plan sănătatea angajaților și colaboratorilor noștri.
Sport
Susținem tinerii sportivi în drumul lor spre performanță.

Protecția mediului devine o prioritate mondială, pe care noi o înțelegem și o susținem.

Ne dorim ca dezvoltarea companiei să fie cât mai sustenabilă, astfel, în strategia companiei, avem un plan pe 5 ani de reducere a emisiilor de carbon generate de activitatea noastra. Vom continua investițiile în capacități de producție de energie din surse regenerabile, înnoirea parcului auto și proiecte de împăduriri împreuna cu ONG-uri locale. Obiectivul acestui plan este ca în 5 ani să avem zero emisii de carbon.

Unul dintre obiectivele companiei pentru 2021 este implementarea Sistemului de management de mediu – ISO 14001. La noul sediul din Parcul Industrial Bistrița Sud am instalat un sistem de panouri fotovoltaice, menit să crească eficiența energetică a spațiului și să contribuim la reducerea amprentei de carbon. 

Datacor Running Team

Ne implicăm total în cauzele pe care le sprijinim, iar cel mai bun exemplu este Asociația Datacor Running Team, unul dintre proiectele noastre de suflet. Echipa de alergare ne-a adus multe satisfacții de-a lungul timpului și a fost emoționant să vedem membrii ei realizându-și visurile de a se clasa foarte bine, sau chiar de a castiga importante competiții de alergare din țară sau străinătate.

Via Maria Theresia

Un alt proiect drag nouă este Via-Maria-Theresia, maratonul montan cu conotație istorică, organizat în Munții Călimani de Asociația Tășuleasa Social. An de an ne implicăm ca sponsori, alergători și, mai ales, ca voluntari. În fiecare an, “găzduim” cel mai înalt punct de alimentare (la 2000m altitudine). Este cel mai reușit team building pentru echipa Datacor și ne bucurăm să oferim servicii “la înălțime” celor care aleargă acest minunat maraton montan.