Datacor investește peste 1 milion de euro într-o nouă fabrică
-

Datacor investește peste 1 milion de euro într-o nouă fabrică

Productia va incepe in Ianuarie 2021

Compania românească Datacor, integrator de soluții pentru infrastructuri inteligente, investește 1,25 mil. euro în construcția unei noi fabrici de fibră optică la Bistrița și își extinde echipa în regiune.

Noua fabrică Datacor se află în Parcul Industrial Bistrița-Sud, iar finanțarea proiectului a fost posibilă cu ajutorul fondurilor europene prin Programul Operațional Regional (POR 2.2).

Astfel, fabrica va începe producția în ianuarie 2021, și se va adresa următoarelor segmente de piață: fiber-to-the-home, centrele de date, 5G, LANs (Local Area Networks).

“Credem în viitorul fibrei optice, ca element central al infrastructurilor IT&C pentru noile tehnologii. Niciun alt mediu nu oferă capacitatea și viteza de transmisie oferite de fibra optică. De aceea am ales să investim în producția de cabluri preconectorizate și soluții de conectică fibră optică.”, a declarat Călin Brehar, manager de dezvoltare în cadrul companiei Datacor.

Cu această nouă dezvoltare, obiectivul companiei Datacor pentru anul următor este să lanseze propriile produse și pe piața europeană, vizând în special Germania și Austria, țări în care se fac investiții foarte mari în infrastructura telecom.

Recrutari pentru 20 de posturi

Construcția totală a fabricii are o suprafață de 845 mp, iar proiectul pe fonduri europene a fost creat având ca obiectiv central producerea cablurilor de fibră optică preconectorizate conform celor mai înalte standarde de calitate și cu grijă față de mediul înconjurător, certificate prin: Recertificare ISO 9001, Certificare ISO 14001, Certificarea GHMT a produselor, implementarea unui sistem de management al inovării și instalarea unei capacități de producție de energie din surse regenerabile pentru consumul propriu.

Astfel, fabrica Datacor dispune de un sistem fotovoltaic care poate aduce economii de energie electrică de până la 90000kWh/an. Lucrările au fost demarate în primăvara anului 2018, iar fabrica urmează să intre în producție în ianuarie 2021.

Astfel, la finalul acestui an, Datacor face recrutări pentru 20 de posturi disponibile în regiune: tehnician producție, tehnician măsurători și laborator, gestionar depozit, controlor calitate, agent vânzări ș.a.

În ciuda pandemiei, compania românească Datacor, cu 18 ani de activitate pe piața de integrare de soluții inovatoare de comunicații, estimează o creștere a cifrei de afaceri și a profitului pe 2020 și își menține planul de investiții setat pe următorii doi ani, alocând peste 800.000 euro pentru dezvoltarea unui centru de logistică regional.

Pe primul semestru al anului 2019, Datacor a înregistrat un profit operațional de peste două milioane de euro. Iar, în ceea ce privește proiecția pentru cea de-a doua parte a anului 2020, compania estimează o creștere de +3% față de cifra de afaceri la nivel anual din 2019, care a fost un an cu performanță istorică pentru Datacor, atât din perspectiva cifrei de afaceri cât și a profitului operațional.

Related Posts