Securitate


Este foarte important pentru o companie sa fie protejata impotriva unor evenimente neprevazute cum ar fi incendiile sau efractiile, deoarece un astfel de eveniment ii poate intrerupe partial sau total activitatea. De aceea este asa de necesara instalarea unui sistem de securitate care sa va asigure buna functionare a afacerii dvs. De altfel si cadrul legislativ prevede obligativitatea societatilor comerciale de a implementa astfel de sisteme de securitate la sediile lor.

Fiind autorizati IGSU pentru sisteme antiincendiu si autorizati IGPR pentru sisteme de supraveghere anti-efractie, supraveghere video, sisteme de control acces, putem sa va asiguram proiectarea, instalarea si mentenanta sistemelor de securitate.

Sistem CCTV

Sistemul CCTV este o solutie foarte eficace pentru prevenirea furturilor, monitorizarea traficului sau urmarirea unor procese. Implementam astfel de sisteme pentru o gama larga de aplicatii: de la sectorul industrial, financiar, pana la cel de retail.

La fel ca in cazul tuturor solutiilor pe care le implementam, si in caz vom studia cu atentie specificul spatiilor care trebuie supravegheate, dupa care vom propune solutia potrivita. In alegerea echipamentului vom lua in calcul configuratia spatiului, nevoile clientului si, nu in ultimul rand, bugetul alocat.

Arhitectura unui sistem CCTV include cel putin un DVR (Digital Video Recorder), dispozitiv pe care se vor stoca imaginile captate de camerele video instalate. Camerele pot fi de mai multe tipuri: interior sau exterior, fixe sau mobile, clasice sau IP. Alte elemente care fac parte din sistemul CCTV sunt alimentatoare, monitoare, UPS-uri, software specializat.

Sistemele pe care le implementam se preteaza pentru o multitudine de aplicatii:

  • monitorizarea traficului
  • monitorizare urbana
  • institutii publice, financiare
  • retail
  • sector industrial
  • military

Sistemul CCTV poate fi integrat cu celelalte sisteme de securitate si cu sistemul de Building Management al cladirii pentru o mai mare functionalitate.

Sisteme anti-efractie

Scopul sistemelor de antiefractie este protectia obiectivului vizat impotriva patrunderii de catre persoane neautorizate.

In mijlocul arhitecturii sistemului de antiefractie sta centrala de alarma. Senzorii sunt cei care vor anunta centrala in cazul unei efractii. Senzorii pe care ii vom propune - depinzand de specificul obiectivului, sunt de mai multe tipuri: infra-rosu, de vibratii, de sunet. Centrala de alarma se poate folosi si pentru a semnaliza inundatii, caz in care se vor detecta senzori de umiditate. Putem implementa si sisteme de protectie perimetrala pentru a detecta prezenta unor intrusi inca inainte de a intra intr-o cladire.

In cazul unei efractii starea de alarma va fi semnalizata acustic si optic pe sirenele si tastaturile instalate. In acelasi timp starea de alarma va fi transmisa de centrala printr-o linie telefonica la numerele desemnate.

Sisteme de control acces

Un sistem de control acces este necesar companiilor sau organizatiilor care urmaresc gestionarea automata a intrarii si iesirii oamenilor din anumite zone in scopul asigurarii securitatii. Avantaje ale implementarii unui astfel de sistem sunt:

  • asigurarea sigurantei obiectivului, limitand accesul persoanelor neautorizate
  • reducerea pierderilor prin limitarea accesului la zone unde se afla bunuri valoroase
  • pastrarea unui istoric al evenimentelor
  • simplificarea vietii de zi cu zi prin eliminarea incuietorilor

Sistemele pe care le instalam au functii de memorare in timp real a accesarii punctelor de control, de monitorizare a usilor (semnalizare in cazul in care au ramas deschise) sau de conexiune cu celelalte subsisteme de securitate (antiefractie, antiincendiu).

Sisteme antiincendiu

Implementarea unui sistem de detectie si alarmare a incendiilor este obligatoriu in primul rand pentru siguranta cladirilor si a oamenilor care lucreaza in ele, fie ele cladiri vechi sau noi. In cazul unui incendiu este extrem de important ca acesta sa fie bine semnalizat imediat pentru a minimiza pierderile.

Solutiile pe care le implementam vor fi adaptate fiecarui proiect in parte. Astfel, daca zona care urmeaza a fi protejata nu este mare, se poate folosi un sistem conventional. Daca totusi este vorba de un perimetru mare, vom recomanda folosirea unui sistem de detectie si avertizare adresabil, care va permite identificarea cu precizie a zonei in care s-a detectat incendiul.

In functie de specificul obiectivelor vizate, detectorii pot fi de mai multe tipuri: detectori de fum tip optic (mai sensibili la particule mari aflate in fum), detectori de fum cu camera de ionizare (sensibili la fumul care contine particule mici), detectoare de flacara sau caldura, care se vor folosi in cazul in care exista lichide inflamabile depozitate in aria protejata. Solutia de avertizare poate include sirene, display LCD, alarmare vocala, etc.

Sistemul de detectie si avertizare incendiu se poate integra cu un sistem de stingere incendiu pentru o protectie mai mare.

Punem un accent deosebit pe calitatea produselor folosite si de aceea am ales producatori renumiti din domeniu: Honeywell (ESSSER), Schrack Seconet, Bosch, UTC, Siemens.

Servicii IT

Cablare Date - Voce

Securitate

Digital Signage

Instalatii Electrice