Comunitate


Noi, Datacor, credem în beneficiile sportului pentru comunitate și în importanța protejării naturii. De aceea am facut eforturi în a sprijini diferite acțiuni de ecologizare și de a îndruma tinerii în special spre sport și natură. Unul din proiectele noastre este Datacor Sports Team, o echipă a cărei membri sunt sprijiniți pentru a participa la cele mai titrate competiții de alergare montană și moutain bike din țară. Sprijinul nostru către sportivi constă în sponsorizări pentru taxele de înscriere și a costurilor de transport, precum și pentru echipamente de alergare.

Ideea înființării echipei de alergare a încolțit văzându-l pe Cristian Pop terminând o cursă excelentă de maraton la CiucașX3 pe locul 3 open și împărțind podiumul cu alergători consacrați ca Viorel Pălici și Radu Milea. Ne-am gândit că sportivi de genul acesta merită susținuți și ajutați să își urmeze visurile.

Ne bucurăm să avem în echipă niște sportivi remarcabili și foarte serioși, dar în primul rând niște oameni deosebiți, ne face onoare să fim reprezentați de ei.


Alina Pop este prezența feminină a echipei. De profesie bibliotecar, Alina este si co-fondatoare a Asociatiei umanitare Orașul Mariei. Cu o evolutie foarte rapida, a debutat in 2016 in competițiile de alergare montană la Via Maria Theresia ocupând locul 3 open, la proba de semimaraton. Apoi a câștigat “în familie”, împreună cu Horațiu Pop, proba de duathlon echipe mixt la concursul Duatlonul Haiducilor. Cu un entuziasm pe măsura ambiției, ne-a reprezentat cu succes la o mulțime de concursuri anul acesta:

Faget Winter Racesemi, loc 5 open, loc 2 categorie
Faget Winter Tourloc 2 open
Vlădeasaloc 5 open, loc 2 categorie
Crosul Indragostitilor de alergare loc. 2 open
Aiud Maraton semi, loc 5 open, loc 3 categorie
Maratonul Nisipului semi, loc 6 open, loc 4 categorie
Semimaraton Brasov semi, loc 11 open, loc 6 categorie
Maraton International Cluj semi, loc 13 open, loc 5 categorie
Gabriel Szabo Runfest 4 km, loc 8 open
Edelweiss Night Run 18 km, loc 6 open, loc 1 categorie
Apuseni semi, loc 18 open, loc 5 categorie
Ultrabug loc. 2 open Fun Run
Blessing Hearts loc 2 categorie, loc. 8 open semiHoratiu Pop, “the guru”, este specialistul nostru pe ciclism, cu o mulțime de medalii de la concursrui de mountain-bike. Vrea să adauge la ele și câteva de la concursuri de alergare, lucru pe care l-a și reușit deja: locul 2 la categoria de vârstă la proba de maraton al concursurilui Via Maria Theresia, locul 2 la categoria de vârstă la Rarău Radical Race, precum și locul 1 la Duatlonul Haiducilor, în echipă cu Alina.


Cristian Hăngănuț este specialistul nostru pe cross-uri, dar și maratoane de oraș. Meticulos in antrenamente si consecvent in alegerea curselor pe care le atacă, Cristi este aproape de fiecare data pe podium. Pasiunea sa pentru alergare vine din familie, tatăl său fiind un maratonist veteran, campion național la marathon si campion balcanic la marș 5km. Palmaresul său în cadrul Datacor Running Team este:

Faget Winter Race loc 2 open tura scurta
Faget Winter Tour loc 1 tura scurta
Crosul Indragostitilor de alergare loc 3 open
Maratonul Nisipului maraton, loc 2 open, loc 2 categorie
Semimaraton Brasov cros, loc 4 open
Maraton International Cluj cros, loc 4 open
Semimaraton Iasi cros, loc 2 open
Campionatul Național de Alergare Montană
Gabriel Szabo Runfest 10k, loc 8 open
Mures Halfmarathon cros, loc 7 open
Edelweiss Night Run cros, loc 7 open
Brasov Maraton loc. 5 general
Apuseni Cros loc 3 open
Blessing Hearts loc 2 open cros

Cristian Pop este alergătorul nostru polivalent, care participă atât la curse scurte, cât și la ultramaratoane. Profesor de geografie fiind, iubește cu precădere cursele montane și a văzut in alergare toți munții țării. De aceea s-a gândit să participe în acest an la Maratonul Olimpului in Grecia, unde va alerga 44 de km de la nivelul mării pâna la 2800 de metri si înapoi. Rezultatele sale de anul acesta sunt:

Faget Winter Race semi, loc. 4 categorie
Vlădeasa loc 4 open, loc 3 categorie
Crosul Indragostitilor de alergare loc. 3 open
Aiud Maraton semi, loc. 5 categorie
Maratonul Nisipului semi, loc 3 categorie
Maraton International Cluj maraton loc 18 general
Maraton Brasov finisher
Gabriel Szabo Runfest loc 9 general
Maratonul Macin semi, loc 1 open
Apuseni maraton, loc 4 categorie
Ultrabug loc 5 open 100km
Blessing Hearts loc 4 categorie, loc 8 open semi

Nicolae Bălan, campionul nostru, este un sportiv extraordinar și un model demn de urmat. Nu știm ce ne impresionează la el mai mult: rigurozitatea antrenamentelor, performanțele sportive sau modestia sa. De profesie pompier în cadrul ISU BN, Nicu este campion balcanic si multiplu campion național al MAI la atletism și cros, de asemenea și campion național cu echipa de alergare montană. A început să participe la competiții de alergare în 2012 și de atunci nu s-a mai oprit, ajungând ca în anul 2016 să participe la 32 de competiții și să se claseze la toate pe podium. Aportul său pentru echipă ne onorează:

Faget Winter Race loc. 2 open, loc. 1 categorie
Faget Winter Tour loc 1 open
Vlădeasa loc 1 open
Crosul Indragostitilor de alergare loc. 1 open
Aiud Maraton semi, loc 3 open, loc 2 categ.
Maratonul Nisipului loc 3 open, loc 1 categ.
Semimaraton Brasov loc 1 open
Maraton International Cluj loc 1 open, stafeta
Semimaraton Iasi loc 2 open, loc 2 categ.
Campionatul Național de Alergare Montană loc 3 open
Mures Halfmarathon loc 5 open, loc 1 categ.
Campionatul IGSU - Rîmnicu Vîlcea 1500 m loc 1 open, 6000 m loc 1 open
Edelweiss Night Run loc 2 open, loc 1 categ.
Campionatul Național de Duatlon - Cluj Napoca loc 1 open, stafeta mixta
Apuseni maraton, loc 1 general
Ultrabug loc 1 open Fun Run
Blessing Hearts loc 5 open, loc 4 categ, maratonCristian Bilegan, accidentatul echipei, a început să alerge cu scopul de a participa la Via Maria Theresia, organizat de Tibi Ușeriu și Asociația Tășuleasa (le mulțumim pentru că au inspirat atâta lume). Cu puțin antrenament si mai mult noroc, a reușit un neașteptat loc 1 la categoria de vârstă al probei de semimaraton. A continuat cu un loc 3 la categoria de vârstă la Rarău Radical Race și un onorabil loc 29 open la semimaratonul CiucașX3. Momentan accidentat, speră la o revenire cât mai rapidă în alergare. To be continued :).Vă invităm să ne urmăriți pe pagina:
www.facebook.com/datacor.ro